Zon, Zee, Zelf

Ik krijg regelmatig de vraag wat ik doe met bereikbaarheid van mijn bedrijf als ik op vakantie ben. Nou dan ben ik niet bereikbaar zeg ik. Dan laten ze een bericht achter op de voicemail of e-mail en dan neem ik daarna contact op. Maar je bent toch ondernemer? Straks loop je werk mis? Klopt zeg ik. Die kans is er. Maar tot nu toe heeft het mij alleen maar werk opgeleverd in die periode. O… hoezo? Nou er zijn tijdens mijn vakanties de voorgaande keren meerdere mensen geweest die dit juist zo krachtig vonden dat ze dachten dat wil ik ook leren. Of dat is de coach die ik zoek voor mijn medewerkers. En dan willen mensen best even een vakantie op je wachten.

Durven loslaten. Onbereikbaar kunnen zijn. Even niets hoeven. En erop vertrouwen dat het goed komt óf dat de ander mijn werk goed kan overnemen. Zodat je uitgerust terug komt en weer energiek, fit en gezond je werk weer kan doen. En dan kwam die mooie stilte. Of ahaaa… Dat dus. Fijne vakantie.

Wil je weten hoe ik dat doe?

  1. Ik gooi al mijn social media van mijn telefoon af (eigenlijk een tip voor altijd, maar zeker op vakantie).
  2. Ik verander mijn profielfoto op whatsapp dat ik offline ben.
  3. Ik zet mijn telefoon op vliegtuig modus, zodat ik wel foto’s kan maken maar niet voortdurend meldingen zie en ik zet mijn push berichten uit.
  4. Ik app niet met collega’s én zit (tijdelijk) niet in groepsapps
  5. Ik heb afspraken met mijn directe omgeving over mijn bereikbaarheid in case of emergency.
  6. Ik geniet met mijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *