Mevrouw zelf

Ik ben Tamara de Kramer (1984). Enthousiast, vrolijk, altijd in ontwikkeling en (meestal) ontspannen. Ik ben geboren en getogen Utrechtse en trotse moeder van twee kinderen en woon in een rijtjeshuis. Je vindt mij vooral buiten. Op de fiets, op reis of in beweging. Ik sta vaak in de hoogste versnelling en leg de lat graag hoog voor mijzelf, maar ik kan ook prima op de handrem of op standby. Ik heb soms wat moeite met gebaande paden. En kan daar ook uitgesproken over zijn.

Ik heb een achtergrond als gedragswetenschapper & manager/bedrijfskundige. Daarnaast ben ik  10 jaar lang trainer/docent & coach geweest voor diverse Hogescholen en Universiteiten. Op dit moment train ik diverse groepen professionals in een traineeship op het gebied van Persoonlijk Leiderschap.

Ik heb zolang ik mij kan herinneren een fascinatie voor menselijk gedrag en handelen. Ik ben fan van begrippen als zelfstandigheid, eigen verantwoordelijkheid, persoonlijk leiderschap en zelfzorg. Vanuit deze gedachte heb ik na een periode van loondienst besloten om in 2015 voor mijzelf te beginnen.

Ik wil er graag zijn voor mensen die op zoek zijn naar zichzelf, hun eigen geluk en durven te veranderen. Soms omdat ze moeten, maar meestal omdat ze willen. Ik heb in mijn carrière als gevolg van de veranderende arbeidsmarkt meerdere keren (noodgedwongen) moeten switchen van werk en functies. Ik weet daarom als geen ander hoe frustrerend dit is, maar ook hoe fijn dit kan zijn! Als persoon én als bijna 40-er in het bijzonder, omdat je in deze levensfase ook naast werk andere zaken steeds belangrijker gaat vinden. Denk aan je relatie, wens of zorg voor  kinderen, het vinden van jouw droomhuis of toch die mooie reis? Ga je voor die ene uitdagende baan of voor werkgeluk & zingeving? Allemaal dilemma’s. Om deze reden wil ik er graag voor je zijn als professioneel coach.