Werkplezier

Vanochtend kreeg ik deze mooi bos. Als dank. En ik werd er helemaal blij van. Veel medewerkers zetten in een deze tijd een tandje bij. Moeten enorm schakelen of ballen hoog hooghouden. En mensen in vitale functies zetten ontelbaar veel tandjes bij. ZZP-ers willen wel maar kunnen nog niet altijd tandjes bij zetten. Maar ondertussen doet iedereen zijn best. Waardering uitspreken naar je medewerkers, ze een sabbatical gunnen als je geen werk voor ze hebt, vaste zzp-ers een bloemetje sturen als dankjewel of je medewerkers met een kaartje laten weten dat je samen sterk staat. Het zijn kleine gebaren die heel veel bijdragen aan het vergroten van werkplezier! Wat kan jij met jouw team/afdeling/organisatie doen om je waardering uit te spreken? En doen jullie dat al? En wat merk je daarvan? Ik hoor het graag!

Piekeren

We piekeren omdat het lijkt alsof we dan problemen aan het oplossen zijn. Maar piekeren is vrij zinloos. En ’s nachts al helemaal. Je denkt jezelf gek en je denkt in rondjes. Dit komt omdat je brein in halve slaaptoestand verkeerd. Hierdoor kan je niet meer helder nadenken. Een conflict lijkt onoplosbaar én dat moeilijke gesprek nog heftiger. Je denkt en je denkt en je denkt, maar je komt er niet uit. De kunst is om je pieker momenten te verplaatsen naar een moment (op de dag) waar je de tijd neemt om te onderzoeken of deze gedachte écht waar is? Een constructief pieker half uurtje waarin jij al je gedachten opschrijft en ook de emotie die je daarbij ervaart. Vervolgens bedenk je 1 kleine actie die je direct gaat uitvoeren (bijv. die ene persoon bellen en zeggen dat je het gesprek als vervelend hebt ervaren).

Zie je de piekermomenten nog niet aankomen? Schrijf het dan van je af in de nacht en maak meteen de volgende ochtend tijd om jezelf hierover te bevragen en een actie op te zetten. En zeg tegen jezelf: Ik pieker omdat ik iets niet wilt laten zijn zoals het is en daar ga ik het morgen met mijzelf over hebben. Welterusten.

Succes! #zelfcoach #zelfontwikkeling #zelfzorg #zelfinzicht #zelfacceptatie

Actief afwachten is ook oké

Niet meten iets doen, maar even afwachten. Kijken wat er gebeurt. We doen het weinig. Onze maatschappij is gericht op voortdurende actie. De wereld wordt gedomineerd door aanpakkers. Doen, veranderen, vernieuwen. En dat zie je nu in het Corona tijdperk waarin iedereen als een gek in de transitie naar digitalisering, thuiswerken en kansen pakken. Wat er ook gebeurd….The show must go on. Dit komt doordat als we de impuls krijgen om te handelen we dit ook vaak meteen doen. Bliksemsnel reageren was in het verre verleden belangrijk om te overleven. Alleen is deze impuls is gebaseerd op emotie. Zeker in onoverzichtelijke situaties. Maar de vraag is. Is dat de beste zet? Als je verdwaald bent is uiteindelijk ook de beste strategie om ergens te blijven staan, na te denken om je kansen op vindbaarheid te vergroten. In plaats van in de paniek modus je krachten verspillen. Voorkom je dat je de verkeerde kant op loopt en dat je water voorraad op raakt. Bespaar je krachten. Kortom. Ga actief afwachten. Niet passief zitten Netflixen of jezelf verdoven met eten en drinken. Maar ook niet super actief achter iedereen aanhollen als je niet weet waarom (tenzij je dat wilt). Focus niet op het probleem of de oplossing. Bedenk eerst wat wil ik zelf. En dan. Hoe ga ik dat doen. Succes!

Achter de feiten aan hollen doe je Zelf

Je probeert bij te blijven met je huidige werkzaamheden. Tegelijkertijd is de hele werkende wereld verandert. Er gelden nu andere regels. De hele organisatie van je werk is nu veranderd door thuiswerken. De combinatie met werken en thuisonderwijs geven of te maken hebben met collega’s die thuisonderwijs geven is nieuw. Dit zorgt ervoor dat je soms het gevoel hebt dat je voortdurend achter de feiten aan holt. Je wordt ingehaald door het nieuws, je kijkt weer op je telefoon, je belafspraak loopt uit, de teams/skype verbinding loopt vast maar je doet wat je kan. Toch voel jij je aan het einde van de dag ontevreden over wat je nou feitelijk hebt gedaan. Herkenbaar? Achter de feiten aan hollen doe je zelf. Dus stop daarmee. Accepteer dat je doet wat je kan. Wees vriendelijk naar jezelf, net als naar je collega’s/klanten/opdrachtgevers/partners die er nu ook het beste van proberen te maken. Blijf lachen om de blunders (want je bent aan het leren buiten je comfortzone) en geniet (als dat al lukt) van wat het je oplevert (extra tijd samen, meer ontspannen starten in de ochtend, geen file onderweg, een rustige wandeling tijdens de lunch?). Want juist in deze tijd is het ook mogelijk om over de kop te gaan door je eigen verwachtingen. Zorg niet dus niet alleen goed voor elkaar (op afstand) maar ook goed voor jezelf. #zelfontspanning #zelfregie #zelfzorg #zelfinontwikkeling

Omgaan met lastig gedrag op de werkvloer!

Wist je dat een groot deel van jouw werkplezier verdwijnt door de weerstand en het lastige gedrag van anderen? Gisteren mocht ik een training verzorgen over omgaan met weerstand & lastig gedrag op de werkvloer. Ja, je leest het goed. Op de werkvloer. Veel medewerkers weten niet meer goed hoe zij hiermee om moeten gaan en kwamen dat leren. Je herkent het vast. Die ene collega die overal ‘ja maar’ op zegt of die collega die jou overal in de cc toevoegt, je team die niet mee wilt met een nieuw idee en gaat duiken achter ‘de directie’ of de boel gaat vertragen, je leidinggevende die een misplaatste grap of ten koste van iemand aardig gevonden te worden. Kortom, hoe ga je dit gesprek aan waar jij je grens aangeeft maar mét behoud van relatie? Dat gingen we oefenen. En we begonnen bij ons brein.

Je kunt niet alles zelf

Ken je dat gevoel dat je hard aan het bewijzen bent dat je zelf de oplossing hebt op dat ene specifieke probleem. Of dat je vindt van jezelf dat je zonder hulp een goede zakelijk brief/rapport/verslag moet kunnen schrijven. Of dat je een ingewikkeld gesprek best alleen kunt voeren? Omdat je vindt (van jezelf!) dat je dat toch moet kunnen…. Dus worstelen we met woorden, stoppen we veel tijd in tekst, ben je uren gesprekken aan het voeren met jezelf in je hoofd. Slaap je weer slecht…. Wat een energielek.

De oplossing. Laat je helpen. Je kunt niet alles zelf. En het mooie is. Het hoeft ook niet. Vraag maar aan de ‘baas’. Wat mijn coachees vaak helpt is dat ik vraag welke voldoening hij/zij zelf haalt uit een ander helpen (coaching is niet voor niets een populair beroep). Want wist je dat bijna alle mensen voldoening halen uit hun werk (en leven!) wanneer ze iets kunnen betekenen voor anderen? Hoe druk de ander ook lijkt. Want die ander wil ook wel eens geholpen worden. En misschien ben jij dan die persoon…. ?

Persoonlijk Leiderschap

Je bereikt het meest als je weet wie je bent. Persoonlijk leiderschap gaat over het vermogen om binnen de organisatie waar je werkt je eigenheid en je potentiële mogelijkheden in te zetten én tegelijk je persoonlijke uitdagingen onder ogen (durven) zien. Want je werkt op je best en bent het meest in balans als je jouw rol op je eigen manier invult zodat je nog meer kan groeien en ontwikkelen. Maar hoe ontwikkel je dit?

Dat leerde ik deze deelnemers vandaag middels de training Persoonlijk Leiderschap mét Voice Dialogue. Op de foto druk bezig met het verwerken van verschillende kanten van zichzelf. Op naar meer #zelfsturing #zelfkennis #zelfinzicht #zelfontwikkeling #zelfontplooiing.

Omgaan met agressie

Yes, zojuist vernomen dat de training ‘Omgaan met agressie’ in opdracht van GGN door de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders is geaccrediteerd. Ik kijk uit naar een mooi trainingsjaar gericht op omgaan met agressie, weerstand & lastig gedrag dat tevens aansluit bij de visie van GGN: ‘Aandacht Loont’.

Manage je aandacht, niet je tijd

Gisteren weer een training aandachtsmanagement mogen verzorgen. Een van de oefeningen was om te ervaren welke invloed onze telefoon (en e-mail) heeft op onze werkdruk, focus én flow. Om deze reden leverden de deelnemers de telefoon gedurende de training in en hielden zelf bij hoe vaak ze eraan dachten en wat dit met hen deed in een GGGGG-schema. Leuk om zelf ook eens als experiment met je afdeling of team te doen!

Onderzoek toont aan dat 44% van de onderbrekingen van een taak door onszelf wordt geïnitieerd. Mobiele telefoons spelen hierin een grote rol. Daarnaast zorgt multitasking voor een energieverlies van gemiddeld 40%. Probeer dus je taken één voor één af te werken en het schakelen tussen taken te voorkomen. Maar hoe doe je dat nou?

Ben je snel afgeleid en druk in je hoofd? Heb je het gevoel dat hoe hard je ook werkt je de hoeveelheid werk nooit minder wordt? Dat je wordt geleefd door je to-do lijst of je mail? Misschien is dan aandachtsmanagement iets voor jou. “Work smarter, not harder” wordt jouw nieuwe motto na het volgen van deze workshop. We doen oefeningen en je krijgt veel praktische tips zodat je vanaf nu nooit meer druk wilt of kunt zijn en je kan focussen op wat écht belangrijk is.

Dromen

Twintigers en dertigers. Ze hebben veel dromen en ambities. Ze (denken te) weten wat ze willen. Zij zijn hun hele leven al gewend om (net als in een videospel) constant feedback te krijgen. En horen dat als ze hard werken, het gaat lukken. Ze willen hun dromen waar maken. Maar niet alle organisaties sluiten daar (nog) op aan. In de praktijk lopen dus veel jonge medewerkers aan tegen ‘het systeem’. Dit frustreert. Dus worden ze ontevreden, ongelukkig en verliezen ze hun werkplezier met als gevolg meer ziekteverzuim, productiviteitsverlies & kwaliteitsverlies. De opmerking ‘waar doe ik het voor’ komt dan langs. De goede mensen vertrekken. De rest blijft. Benut als organisatie de kracht van deze medewerkers door open te staan voor hun dromen en hun aanpak. Laat niet het systeem centraal staan maar de energie die ze meebrengen. Geef ze weer de regie (terug) over hun eigen dromen. Begeleid hen of laat hen begeleiden. Als je ze deze ruimte geeft en laat leren over zichzelf zijn ze tot ongekende prestaties in staat. Win win dus!