De mens lijdt het meest aan het lijden dat hij vreest

Mijn oma zei altijd: “Tamara, een mens lijdt het meest aan het lijden wat hij vreest”. Ik snapte er toen helemaal niets van (want wijsheid komt met de jaren), maar “O” wat had zij gelijk.

Dagelijks spreek ik coachees die zichzelf helemaal kunnen verliezen in zorgen over eventuele gebeurtenissen. Zij maken zich druk als hen iets spannends te wachten staat. Ze piekeren, slapen slecht en kunnen niet overweg met dat zenuwachtige gevoel in hun lijf. En wat blijkt als ik hen de keer erop weer spreek? Achteraf viel het allemaal mee!

Dat praatje dat je moest houden pakte best aardig uit en het moeilijke gesprek luchtte vooral op. We maken ons van tevoren veelal drukker dan dan de praktijk rechtvaardigt. En als het slechter uitpakt dan gedacht is dat meestal ook niet zo vreselijk. Je bent misschien verdrietig, teleurgesteld of je schaamt je. En wat blijkt. Dat gaat ook weer over. Je gaat weer verder. Gebeurtenissen zijn zelden zo erg als we van te voren inschatten.

Dus neem dit mee als je vandaar jezelf weer opvreet of verdwijnt in je eigen gedachten.

Online coachen en trainen

Daar gaan we weer! Daar zit ik weer.

Online omgaan met agressie, online persoonlijk leiderschap, online teamcoaching, online voice dialogue, online training managementvaardigheden, online aandacht management, online trainee begeleiding, online individuele coaching, online online online. En de grap is dat ik het steeds leuker ga vinden, omdat het mij steeds makkelijker af gaat. Ik weet hoe ik nu ook online kan verbinden en troosten als dat nodig is. Ik weet hoe ik de aandacht vast kan blijven houden als het verslapt. Ik heb steeds meer speelse werkvormen ontdekt die ook prima online kunnen. En misschien wel het allerbelangrijkste waarom ik nog blijf lachen. Ik sta open om te leren en het hoeft (van mijzelf) online ook niet perfect te zijn. Fijne online werkdag!

Dat momentje even helemaal niets

De zon schijnt! De zon haalt het beste in ons naar buiten. We gaan wandelen, we gaan buiten sporten, we gaan opruimen én we kunnen vooral weer even lekker niets doen in de zon. Heel Holland laadt op. Net als ik, tussen mijn coachafspraken door. #zelfontspanning #zelfzorg Met dank aan @Voorbeeldfotografie

Dare to be different

We denken bij ruzies, conflicten, botsingen tussen mensen dat we tegen elkaar moeten strijden. Maar middels de methode ‘Deep Democracy’ leer je hoe je door samen te strijden voor de hoogst haalbare oplossing het potentieel van een groep, een team of organisatie pas écht te benutten. Tegenstellingen worden namelijk gezien als een creatief proces.

De wijsheid van de minderheid (denk aan de dwarskijker, de dromer, de waarschuwer in teams) biedt juist kans op groei, verbetering en de oplossing van problemen én mag daarom niet ongehoord blijven. Weerstand is gewoon een andere mening, een teken dat een stem nog niet is gehoord, aldus Jitske Kramer. Bij de Deep Democracy aanpak geef je óók ruimte aan deze stem.

Vandaar dag 2 van Level 1 van de opleiding bij Human Dimensions (van Jitske Kramer en de grondlegger van Deep Democracy in Nederland). Meer weten over Deep Democracy? Klik hier

Aanspreken? Gewoon doen!

We hebben het regelmatig met elkaar over dat we meer feedback willen geven. Én dat er meer een aanspreekcultuur komt in organisaties. En tegelijkertijd vinden het onwijs spannend, moeilijk en doen we het niet. Elkaar aanspreken, hoe doe je dat nou? We denken namelijk allemaal dat we dat al op de juiste wijze doen. Maar niets is minder waar! Want hoe vaak geef jij eerste en compliment voordat je iemand iets mee wilt geven? En ontvang je die dan ook? Stort je ineen keer alle kritiek over iemand uit of doe je dat gedoseerd? Hoe vaak vraag je zelf eigenlijk door als iemand je ongevraagd iets mee geeft of maak je er concrete afspraken over? En moet je alle feedback ook écht aannemen of mag je vriendelijk bedanken? Allemaal vragen die deze week langs kwamen in de twee trainingen die ik mocht verzorgen over feedback geven & ontvangen. We hebben veel concrete oefeningen gedaan. Dat was een beetje vreemd, maar wél lekker! En wat blijkt. Oefening baart kunst. #zelfinzicht #zelfkennis #zelfwaardering #zelfreflectie #zel

Jouw verhaal

Verhalen over wie je bent maak jezelf. Je kan het verleden niet veranderen. Je vergissingen blijven soms herinnerd. Wat je is overkomen is je overkomen. De schaamte wordt soms minder maar soms niet. Je schuld(gevoel) wordt soms ingelost maar soms niet en waar je ook heen gaat, je neemt altijd jezelf mee. Maar wat als je die kant meeneemt waar je niet zo trots op bent? En wat betekent dit dan voor jouw keuzes in de toekomst? Durf je dingen dan wel?

Je leven wordt niet alleen beïnvloed door onze eigen geschiedenis maar ook door de verhalen die we onszelf over deze geschiedenis vertellen. Als onze verhalen ons verdrietig, eenzaam, machteloos maken, kunnen we misschien een beter verhaal creëren. Eentje met een heldendaad erin of een saaie neutrale afloop. Niet om de werkelijkheid te ontkennen maar om er leermomenten uit te halen en #zelf weer de regie te pakken. Kies dus je verhalen. Én vertel ze door aan andere mensen!

Begrijpen van organisatiegedrag

De afgelopen weken mocht ik als trainer deelnemen aan de module: Begrijpen van Organisatiegedrag voor de opleiding Bedrijfskunde & Management aan Avans Deeltijd. De thema’s: onderzoeksvaardigheden, ethiek, organisatiepsychologie, verandermanagement én persoonlijk leiderschap kwamen aan bod en de studenten brachten dat afgelopen allemaal bij elkaar in een mooie pitch over wie zij zijn en waar zij voor staan. Daar was ik als beoordelaar getuige van én wat heb ik genoten van de groei, de kijkjes in alle organisatiekeukens, de creativiteit en de mooie gelijkwaardige gesprekken over de studenten zelf & organisatiegedrag.

Aandacht

Laatst vroeg een coachee mij toen we bezig waren met een oefening over wat écht belangrijk voor je is, wat zijn eigenlijk jouw waarden? Dus vroeg ik: “Raad maar”…. :).

Als je naar je waarden leeft is het voor de omgeving niet lastig om direct eruit te pikken wie jij bent en waar je voor staat. En dat geldt ook voor mij (nu hoop ik natuurlijk dat de mensen die dit lezen en mij kennen dit ook herkennen…..). Eén van mijn drijfveren én belangrijkste waarden is aandacht. Échte oprechte aandacht. Voor iets of iemand. Aandacht voor mijn omgeving, aandacht voor de mensen met wie én voor wie ik werk, aandacht voor mijn voorbereiding, aandacht voor het contact tijdens en tussen de sessies door. Aandacht zit niet alleen in mijn coaching verweven maar ook in het opmerken van zaken tijdens een training, bijeenkomst, teamcoaching (een frons, een wegkijker of draaier of iets bijzonders), of in de opvoeding van mijn kinderen (door helemaal met mijn aandacht bij hen te zijn als ik met hen ben), in de gesprekken met vrienden (door geen telefoon te gebruiken en te luisteren en vragen te stellen) of in de wijze waarop ik mijn leven inricht (geen twee dingen tegelijk doen). Kortom. Zonder aandacht ben ik niet mijzelf. Wat zijn jouw waarden? Drijfveren? Waar sta jij voor op? Ik hoor het graag.

Zelfontspanning staat je goed

Als er 1 ding is wat we in 2020 hebben geleerd is het wel hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen. Letterlijk qua gezondheid maar ook qua balans en ontspanning in deze nieuwe werkwereld. Ook heb je wellicht ervaren hoe lekker (het soms) is om begrensd te zijn in je mogelijkheden en te ontspannen in de eenvoud. Hoe blij je misschien wordt van dat ene wandelingetje, dat boek waar je nu tijd voor hebt of hoe je ineens een verstofte hobby hebt teruggevonden. Kortom. Die zelfontspanning staat je goed. Nu wordt het de kunst om in 2021 het vast te houden als de wereld weer open gaat.

Alle ballen verzamelen!

Bijna heel Nederland zit vastgehaakt aan de gedachte dat een kerst geen kerst is zonder een tafel vol eten en dierbaren. Deze gedachte zorgt voor onrustig, angst, onzekerheid en het meest confronterende eenzaamheid. En dit willen we niet voelen. Want stel je eens voor….. Dus wat doen mensen dan. We gaan de controle weer terug proberen te pakken. We zijn massaal in discussie gegaan, in verzet en zijn aan het verantwoorden waarom iets wel/niet eerlijk is. We hebben dit toch verdiend met zijn allen? Zeker na het afgelopen jaar dat we al die ballen moesten hooghouden in het combineren van thuiswerken, kinderen, gezin, huisdieren etc? Door dit verzet wijken we af van wat we eigenlijk écht willen met kerst. En dat is voor iedereen anders. Dus. Pak #zelf weer de regie. Hang al die ballen die je het afgelopen jaar in de lucht heb gehouden in de boom. Ga zitten en ontspan! Bedenk #zelf wat jouw kerst weer kerstig maakt. En ga dat doen.

Wat mijn kerst echt kerstig maakt is aandacht hebben voor mijn dierbaren. Dat bekent bij mij: offline zijn én verbinding maken met mijn gezin en familie/vrienden. Verder gaan we wandelen, fietsen, oneindig veel spelletjes doen (en hopelijk winnen :)) en onze #zelfgemaakte knutsels rondbrengen of opsturen. Tot in het nieuwe jaar!