Referenties

Referenties coachees

Referentie Juul

Ik wilde graag iemand die me zou helpen ontdekken wat ik graag wil en belangrijk vind, met name op carrièregericht. En daar dan bewust voor te kiezen, zonder ‘ja-maar’ of ‘wat-als’ gedachten. Mijn doel was om scherper te krijgen waar mijn toekomstwensen liggen en om daar achter te durven gaan en blijven staan.

Ik heb het contact met Tamara als erg prettig ervaren. Ze was gemakkelijk en snel bereikbaar, zowel via mail als telefoon. Ik voelde me direct op mijn gemak door haar niet-veroordelende houding en oprechte wens om anderen te helpen in het ontdekken van wat voor hen belangrijk is. De belevingsgerichte oefeningen waren in het begin wat lastig, maar Tamara stelt de juiste (kritische!) vragen waardoor je echt gedwongen wordt om ergens goed over na te denken. Het was fijn om niet alleen in gesprek te gaan maar ook met oefeningen beter zicht te krijgen op mezelf.

Tamara wist met haar vragen en uitleg vaak precies de spijker op z’n kop te slaan. Dit gaf mij de indruk dat ze oprecht en met zorg luisterde naar mijn verhaal. De belevingsgerichte oefeningen voerde ze professioneel uit. Omdat ik zelf psycholoog ben, weet ik het e.e.a. van gesprekstechnieken en vaardigheidsoefeningen maar Tamara wist hier goed mee om te gaan waardoor de oefeningen goed aansloten bij mijn niveau en wensen.  

Ik heb geleerd om te gaan voor mijn eigen droom ipv die van anderen na te leven. En beter uit te spreken wat ik wil en waarom ik iets wil. Dit maakt het voor mij makkelijker voor mij om achter keuzes te staan. Het zorgt ervoor dat ik minder pieker en gemakkelijker beslissingen durf te nemen.

Referentie Daan

Ik heb de coaching als erg prettig ervaren. Ik dacht dat een gesprek de ene kant op zou gaan, maar het roer ging volledig om. Op die manier kwamen er andere dingen naar boven dan ik had verwacht. Ik vond het fijn dat ik meteen een aantal oefeningen uit een sessie kon gebruiken in de praktijk. De sessies waren goed voorbereid en stoken in op mijn (adhoc) vragen. Wanneer een sessie door mijn toedoen van richting veranderde merkte ik dat de coach ontzettend veel kennis in huis had om dit op een natuurlijke manier op te vangen. Ik heb geleerd dat ik op meerdere manieren naar een situatie kan kijken en meer bewust kan kiezen hoe ik kan reageren. Ik ben mij meer bewust geworden van waarvoor ik mij druk wil maken. En mijzelf afvragen of iets wel mijn probleem is? Ik kan er nu een goed gevoel aan overhouden als ik “nee”zeg. En dat geeft rust en zelfvertrouwen.

Referentie Firdeaus

Ik heb dit traject ervaren als een veilige leerschool waar ik in alle rust de ruimte kreeg om mezelf eens goed te onderzoeken. Wat mij opviel op Tamara is dat zij rustig en vriendelijk is en goed doorvraagt. Zij houdt haar coachee op een prettige manier een spiegel voor. Je kunt merken dat Tamara veel ervaring heeft. Daarnaast richt ze zich op jou als persoon en levert ze maatwerk. Algemene opdrachten worden bijvoorbeeld op maat en praktisch gemaakt. Wat Tamara in mijn ogen een écht goede coach maakt, is dat ze haar eigen kernwaarde nakomt. Tamara legt ook uit dat échte verandering buiten de muren van haar trainingen plaatsvindt, omdat een persoon zichzelf altijd meeneemt in verschillende (lastige) situaties. Ik ben echt super tevreden over het coachtraject, ik gun iedereen een coach als Tamara en zou haar aan iedereen willen aanbevelen die meer over zichzelf wilt leren!

Referentie Erik

Mijn coachvraag was: “Wat ik moet doen met mijn eigen onderneming”. Ik heb coachtraject als prettig ervaren. De coach is vriendelijk, luistert goed, meegaand en geeft brede adviezen. Ik heb geleerd dat ik mijzelf mag accepteren dat het langer kan duren dan ik soms had bedacht. Dat ik mijzelf focus op dat laten zien wat ik kan, en hoe ik mijn netwerk kan benutten en vergroten. Dit is belangrijk voor mij omdat ik soms als zelfstandige weinig feedback krijg en dit helpt om aan mijn doel te werken. Ik heb door de coaching veel inzichten scherper gekregen door de opmerkingen en vragen en ik heb ook gerichter kunnen zoeken naar kansen. Mijn presentatie (website, LinkedIn, foto’s etc) is verbeterd en ik heb nuttige contacten gelegd.

Referentie Menno

Ik heb het coachtraject bij Tamara als prettig ervaren. Tamara zorgde voor veel afwisseling tussen in gesprek zijn en oefeningen doen. Tamara stelde veel open vragen en zette mij aan het denken. Vooral het sparren tijdens de oefeningen was voor mij erg waardevol. Ik ben me ervan bewust van geworden dat ik de criticus veel aan het woord laat en daardoor maak ik het mezelf erg moeilijk om een switch te maken. Ik heb geleerd dat ik zelf kan bepalen wie ik aan het stuur zet: de criticus, de realist of de dromer.  Ik ben zeer tevreden over de coaching, want het heeft mij ertoe aangezet dat ik actief aan het werk ben voor mijn doelen.

Referentie Ramon

Ik heb Tamara leren kennen als een betrokken en enthousiaste coach. In korte tijd weet ze de ins en outs van jou als persoon en speelt ze in op wat jij nodig hebt. Daarnaast is Tamara heel opgewekt, vrolijk en enthousiast. Ze weet iedereen te motiveren en diepgang aan te brengen in de gesprekken, waardoor je geboeid bent om naar haar te blijven luisteren.

Referentie Amber

Ik heb het coachtraject als erg prettig en helpend ervaren voor mijn individuele ontwikkeling én ook op mijn ontwikkeling qua werk. Ik ben beter mijn grenzen gaan aangeven en ik ben mijzelf minder onzeker gaan voelen. Ook kan ik mijn perfectionisme beter los laten. Tamara liet mij nadenken over bepaalde vraagstukken waardoor ik op mijzelf kon reflecteren. De vragen zette mij aan het denken en kwamen ook regelmatig naar voren in mijn dagelijks leven. Ik heb geleerd om op mijzelf te vertrouwen, om meer te genieten, trots te zijn en dat niet alles perfect hoeft.

Referentie Stefan

Ik wilde ontdekken hoe ik de balans werk-privé voor mijzelf goed kan krijgen/houden. En dat iemand mij daarin begeleidt zonder het voor te kauwen. Ik heb het coachtraject als prettig ervaren. Soms confronterend, maar heel geschikt om mijn doelen en het pad daarnaartoe in kaart te brengen en in praktijk te brengen. Tamara is persoonlijk, natuurlijk, open en positief. Door op een andere manier naar mezelf te kijken, me niet alleen in 1 rol te zien. En dat ik deze rollen ook positief kan aanwenden. Hierdoor kan ik meer zelfbewust met andere communiceren. Ik ben uitermate tevreden! Tamara heeft mij bewust gemaakt van de rollen in mijzelf, op een hele natuurlijke manier.

Referentie Myra

Tamara is een deskundige coach, ook haar coachsessie heb ik als heel waardevol ervaren. Ik verwachte een gesprek over de voortgang van mijn nieuwe project, het bespreken van mijn twijfels erover en het doornemen van een eventueel stappenplan. Maar de coachsessie pakte verrassend anders uit. Veel leuker, diepgaander en ook wel confronterender dan ik dacht. Het viel mij op dat de techniek van de coachsessie met ‘de dromer’, ‘de realist’ en ‘de criticus’ mij echt heeft laten ervaren en voelen hoe ik er ZELF in sta. Om vanuit verschillende perspectieven naar meZELF te kijken en daardoor bewust te zijn van hoe in over dingen denk en wat ik er ZELF vervolgens mee doe (of niet). Ik ben zeer tevreden over deze coachingssessie omdat ik nu een techniek in handen heb die ik ZELF kan toepassen. Bedankt Tamara!

Referentie Jasmijn 

Tamara heeft mij geholpen om bewust te worden van verschillende delen van mijzelf in het zoektocht voor mijn volgende baan. Door de voice dialogue oefening werd ik geconfronteerd met het idee dat ik meerdere belangen in mij heb die soms botsen. Daarna heb ik geleerd om ze eerst te erkennen en dat ik ze kan sturen in het maken van beslissingen. Het was een simpele maar heel erg waardevolle oefening. Tamara heeft de juiste vragen gesteld om helderheid te krijgen over wat ik graag zou willen in mijn volgende baan en in mijn leven. Haar manier van coaching gaf mij zelfvertrouwen om sterker in mijn schoenen te staan een meer in mijzelf te geloven. Ik voelde erg op mijn gemak door haar deskundige en zorgzame manier van vragen stellen, de relaxte en leuke sfeer om het gesprek te voeren en de tijd met mijzelf dat ze me gaf onder haar begeleiding. Tamara is erg deskundig en ik raad haar van harte aan voor iedereen die een beter en helder beeld van zichzelf wil krijgen.

Referentie Marjo 

Ik kwam om inzicht te krijgen in mijn kwaliteiten en wensen wat betreft werk . Ik heb het coachtraject als prettig en verhelderend ervaren. Ik voelde meteen een prettige klik met de coach en in de eerste sessie werden mij al zaken helder en ervaarde ik vertrouwen en zelfinzicht. Het spiegelen en stellen van (prettig) kritische en prikkelende vragen gaf me bevestiging, deels nieuw inzichten en vertrouwen.  Dit kwam dan weer door de antwoorden die ik zelf gaf. Na drie sessies was ik bij een mooie kern, die mij niet onbekend was, maar wel ‘opeens’ duidelijk aan de oppervlakte kwam door de coaching en ervaringsoefeningen. Fijn om zo bij stil te staan, en specifiek op werkgebied. Wat mij opviel over Tamara haar aanpak is dat zij toegankelijk is, gepassioneerd is, humor heeft en zich kwetsbaar opstelt in positieve zin. Zij stelt prikkelende vragen en hield mij een spiegel voor. Tamara is veelzijdig en heeft verschillende oefeningen gedaan.

Wat ik vooral heb geleerd is dat ik mild mag zijn voor mijzelf. Ik ken mijzelf nu een stuk beter (kwaliteiten en valkuilen). Ik heb meer vertrouwen in mijn kunnen en weet nu wat ik belangrijk vind. Tot slot heb ik handvatten gekregen om mijn passie en kwaliteiten te onderbouwen (bijvoorbeeld in sollicitatiegesprekken). Het coachtraject en Tamara haar stijl van werken paste heel goed bij mijn vraag en wens. Juist in een tijd van het maken van grote stappen was het fijn om te ordenen, delen en prikkelende vragen te krijgen over wat mij drijft. Ik kan nu meer vertrouwen op wat ik zelf wil en wat ik kan. Bedankt!

Referentie Nikkie

Tamara is een enthousiaste en gedreven coach met liefde voor haar vak. Ze weet haar coachees goed te begeleiden en zet ze aan het denken. Door het gebruik van voorbeelden weet ze mensen te boeien en kan ze hen uitdagen om verder te kijken. Door het benoemen van haar ontwikkelpunten stelt ze zich kwetsbaar op en leert ze haar coachees om niet bang te zijn om zich kwetsbaar op te stellen! Je bent bevoorrecht om Tamara als coach te hebben, want je krijgt er zoveel meer voor terug. Vooral als je daar ook voor open staat! Dankjewel!

Referentie Melissa

Ik heb het laatste halfjaar van mijn studie coaching gehad van Tamara. In deze korte tijd heb ik veel van haar mogen leren en sta ik sterker in mijn schoenen als beginnende professional.

Referentie Naomi

Tamara de Kramer is als coach erg betrokken bij haar cliënten. Zij luistert goed naar hen en biedt constructieve adviezen, waarbij ze de cliënt in zijn of haar waarde laat en veel begrip toont. Het afgelopen jaar heb ik veel van Tamara mogen leren en beveel anderen zeker aan hetzelfde te doen!

Referentie Merle

Tamara is gedreven en enthousiast. Ze weet waar ze het over heeft en kan dit op een duidelijke en interessante manier overbrengen. Ze kan zich goed aanpassen aan de luisteraars en de kennis die zij al bezitten. Ze is altijd behulpzaam en vriendelijk, dit zorgt voor een prettige sfeer. Haar gebruik van humor draagt hier ook zeker aan bij!

Referentie Liza

Tamara is enthousiast, betrokken en deskundig! Ze weet veel over haar vak en voert haar vak met plezier uit. Hierbij stemt ze goed af op de persoon waarmee ze werkt!

Referentie Charlie

Tamara is een enthousiaste en betrokken coach. Met haar kennis, humor en enthousiasme weet zij haar kennis goed over te brengen. Zij staat altijd open voor feedback en vragen. De deur staat altijd open én er wordt altijd tijd gemaakt om naar jou te kunnen luisteren en verder te kunnen helpen.

Referentie Laura

Tamara is zeer betrokken en gepassioneerd is in haar vak. Ze is iemand die voor je klaar staat en met je meedenkt, maar je ook aanzet tot kritisch nadenken. Verder is Tamara vrolijk, enthousiast, heeft ze een open houding en weet ze hoe ze mensen kan motiveren.

Referentie Ronald

Ik heb Tamara leren kennen als een betrokken en enthousiaste coach. In korte tijd weet ze de ins en outs van jou als persoon en speelt ze in op wat jij nodig hebt. Daarnaast is Tamara heel opgewekt, vrolijk en enthousiast. Ze weet iedereen te motiveren en diepgang aan te brengen in de gesprekken, waardoor je geboeid bent om naar haar te blijven luisteren.

Referentie Marije

Het is duidelijk te merken dat Tamara gepassioneerd is voor haar vak. Daarnaast is ze betrokken en oprecht geïnteresseerd. Hiermee weet ze al in korte tijd het beste in iemand naar boven te halen!

Referentie training: “Omgaan met verandering”

Tamara heeft veel kennis en theorie gedeeld over veranderprocessen en hoe wij als werknemers in tijden van reorganisatie hierin staande kunnen houden. Er was ruimte voor gevoel, reflectie, kennis delen én we kregen opdrachten en oefeningen die helpen om meer grip en regie te krijgen.

Referenties teamcoaching: “Ontdek verschillende kanten van jezelf”

Diverse reacties van de groep: “Leuke werkvormen en heel praktisch”, “Goede afstemming met de groep”, “Gaaf om zo te reflecteren op jezelf”, “Samen op ontdekkingsreis gaan”, Bewustwording van innerlijke wereld”, “Vertrouwd, fijn en snel”, “Herkennen van tegenstellingen in personen”, “Tijd voor samenspel met collega’s”, “Goede afstemming met de groep“, “Informatief & interessant”, “Duidelijk en heldere uitleg”.

In verband met de privacy van mijn coachees zijn een deel van de namen gefingeerd. 

Referenties organisaties

Referentie Elianne Alblas – Directeur van De Zalen van Zeven

Tamara is een creatieve coach die actief meedenkt en ideeën aandraagt over de invulling van de training. Deze sloten mooi aan op de boodschap die we over wilden brengen. Ze staat vol enthousiasme voor de groep en weet mensen erbij te betrekken waardoor er een leerzame training ontstaat.

Referentie Viola Den Hartog – Directeur Operations Mastering Credit

Tamara heb ik leren kennen als een trainer die de waarden aandacht en daadkracht in de praktijk brengt. Ze is open in haar communicatie en helpt om inzichten te krijgen en jezelf hierdoor te verbeteren.

Referentie Gonda Assen-Holt – Senior HR adviseur Partners voor Jeugd

Wij hebben Tamara ingeschakeld bij een reorganisatie van een grote afdeling. Een ingrijpende gebeurtenis voor de medewerkers van die afdeling omdat iedereen op een andere functie moest solliciteren. Tamara heeft met ons meegedacht hoe wij onze medewerkers het beste konden ondersteunen in deze onzekere periode. Zij heeft voor medewerkers workshop georganiseerd waarbij het ‘omgaan met veranderingen’ centraal stond. Medewerkers en organisatie zijn enthousiast over de wijze waarop zij dit heeft gedaan. Geen standaard programma, maar volledig afgestemd op de wensen van de deelnemers en meegedacht met de organisatie. Wij kunnen haar zeker aanbevelen!

Refentie Chanien Kandhai – Opleidingscoordinator GGN 

Tamara heeft voor ons trainingen Agressiehantering verzorgd naar grote tevredenheid. Ze is kundig, betrokken, reageert snel op vragen en neemt initiatief tot contact en informeert.

Refentie Nedim Kose – Eigenaar Nedanza

Tamara is naast een zorgvuldige, doortastende en op dialoog gerichte coach ook een zeer competente trainer. Met groot vertrouwen is het mogelijk Tamara een opdracht te geven, die zij met veel verantwoordelijkheidsgevoel zal uitvoeren.

Samenwerkingen & opdrachtgevers

Bekijk vooral mijn LinkedIn als je het leuk vindt om meer referenties  te lezen!