Je groeit pas echt als je op je werk mag ontdekken wat je nog niet kan.  

Werken gaat lekker als je doet waar je goed in bent. Maar je groeit pas echt als je bij je werkgever mag ontdekken wat je nog niet kan.

Maak jij hier tijd en aandacht voor door met jouw leidinggevende te bespreken op welke talenten jij ingezet wilt worden? En kent jouw leidinggevende jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten zodat je meer wordt gezien en beter wordt ingezet?

Ontdek hoe belangrijk dit is voor jouw zelfontplooiing, zelfontwikkeling en zelfactualisatie. Luister hier de podcast ‘Work in Progress’ van Intermediar.

NB. De test waar naar wordt verwezen is gaaf, maar helaas niet meer gratis. Een coachingsgesprek (= even duur) kan je dezelfde inzichten geven en tegelijkertijd een duidelijk plan!

Nieuwsgierig naar jouw (onbewuste) talenten? Ik help je vinden!

Je bent niet je gedachten….

Jouw geluk hangt af van de kwaliteit van jouw gedachten.

We weten inmiddels allemaal dat gedachten effect hebben op ons gevoel. Positieve gedachten hebben een positief effect en negatieve gedachten hebben een negatief effect. Het is daarom belangrijk om meer zelfinzicht en zelfbewustzijn te krijgen over welke gedachten je hebt en hoe je daarmee om wilt gaan.

Pak eens pen en papier en schrijf op tot je écht niets meer weet op te schrijven.

  1. Welke gedachten heb jij? 
  2. Bekijk je eigen gedachten eens. Wat valt je op? 
  3. Zijn deze gedachten positief of negatief?
  4. Zijn het nieuwe gedachten?
  5. Welke gedachten komen steeds terug?
  6. Kies vervolgens twee gedachten uit en buig ze om naar iets positiefs.

Als die (aanvankelijk negatieve) gedachte weer verschijnt, verander dan bewust en hardop die positieve gedachte. Zo pak je weer de regie terug. 

Want, let op. Je bent niet je gedachten. Je hebt een gedachte.  En die komen en die gaan. Kijk er eens naar alsof het auto’s zijn op een snelweg die voorbij razen. 

Heb je moeite met opsporen óf zijn het er heel veel? Je hoeft het niet allemaal zelf te kunnen (Óók dat is een gedachte). Deze zes stappen pakken slechts het topje van de ijsberg. aan. Begeleiding van een goede coach kan je helpen als je meer wilt leren over jezelf! 

#zelfbewust #zelfzorg #zelfcompassie #zelfinzicht

Het leven wordt leuker als je zelf keuzes maakt.

Herken je dit? Je bent aan het werk en weet dat je veel moet doen! En ondertussen zit je op social media, begin je met eenvoudige klusjes of begin je aan je mail.  Of je kletst nog even bij  met je collega. Voor je het weet is het einde van de dag  hoor jij jezelf denken: “Ik moest eigenlijk nog…..”. En dat was het belangrijkste wat die dag moest gebeuren. Conclusie: Schuldgevoel en als je pech hebt stress.

Dit is een voorbeeld van eenvoudigweg afleiding zoeken, omdat we willen ontspannen in alle drukte of het gevoel willen hebben dat we er rustig in komen. Alleen bereik je er niet veel mee. Want je bent (meestal onbewust) aan het uitstellen.  Daarbij helpt het ook niet meer dat de breinen achter social media hun best doet om ons te lokken én de “aandachtspier” in ons brein verslapt, omdat we zoveel tegelijk willen doen. 

Op het moment dat we zeggen dat we iets anders moeten doen zit er een verschil in wat we verwachten van onszelf en wat we daadwerkelijk doen. De oplossing is kiezen.  Je kan best even tussendoor je social media doen, maar kies er dan bewust voor en (heel belangrijk!) geniet er dan ook van als een ontspannen activiteit. Óf zeg tegen jezelf: “NU ga ik aan de slag, ik zet een wekker en maak iets af”.

Hoe zou het voor jou zijn als je vaker zegt dat je ergens voor kiest?Bijvoorbeeld: “Ik kies ervoor om de vergadering niet bij te wonen om iets af te maken”. Of ik kies ervoor om deze ochtend niet telefonisch bereikbaar te zijn, zodat ik mij goed kan concentreren.  Mag jij van jezelf kiezen? Of ga je mee met wat jij van jezelf verwacht en van jou wordt verwacht?

Het verschil zit in de bewuste keuze die we maken!

Door te beseffen dat we zelf invloed hebben en zelf kunnen kiezen wordt ons leven veel leuker en zie je overal keuzemogelijkheden in plaats van dingen die nog moeten gebeuren.

#zelfcontrole #zelfbewust-zijn #zelfsturing #zelfregie #zelfinzicht

 

Heb jij écht vakantie?

Meer dan de helft van de werkenden neemt werk mee op vakantie. Tweederde is telefonisch voor werk bereikbaar en zo’n 30 procent is regelmatig online.

Ben jij écht met vakantie of doe jij nog iets voor werk? Duim omhoog voor ja of nee en laat hieronder een reactie achter hoe je dat doet? Ik hoor het graag. 

We weten wat zelfontspanning met ons doet. Waarom blijven we dan toch massaal bereikbaar voor werk op vakantie?

Lees hierover meer. 

 

Met coaching word je wie je Zelf bent!

Ik krijg regelmatig de vraag: “Wat is coaching nou precies?”

Coaching is een kortdurend en doelgericht proces waarbij ik de coachee ondersteun bij het behalen van zelfgekozen thema’s. Dit doe ik op een originele, speelse en actieve wijze!

Ik coach jou bij persoonlijke doelen, (op weg naar) meer werkplezier én loopbaan succes! En ik zorg er samen met jou voor dat deze drie ook nog met elkaar in balans zijn!  Dit noem ik jouw Zelfconcept! 

Wil jij meer weten over mijn aanpak of ben je nieuwsgierig wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op!

 

 

Super leuk alle reacties die binnen komen. Wat betekent ZELF voor jou? Maak een leuke woordspeling met ZELF. Gebruik de letters of een passende quote en maak kans op je eigen (digitale)kaartje met persoonlijke vermelding.

Wil jij de beste versie van #ZELF worden? Doe dan mee met deze creatieve communicatieve uitspatting!

Rik Burgering ging jullie voor…

Insturen  kan door te reageren op dit bericht of laat iets achter via

Ps. Je mag onbeperkt mee doen! 🙂

#zegnouzelf #zelfspot #zelfverkenning

Welke rol kies jij?

We besteden vaak al onze gedachte aan de vraag waarom jou iets (altijd!) overkomt. Of we vertellen aan mensen hoe onrechtvaardig we behandeld zijn. Logisch. Je voelt je machteloos en misschien wel slachtoffer. Toch hebben we altijd de keuze of we onszelf als leider of als slachtoffer willen laten zien. Slachtoffers ervaren veel innerlijke stress en onmacht. Leiders verliezen geen energie aan verzet. Een leider accepteert de nieuwe situatie en bedenkt dat die ermee kan. Hij neemt zelf de regie.  Welke rol kies jij?

#zelfregie #zelfbepaling #zelfverrijking

 

 

Fout = een vergissing

Fouten maken is goed voor je brein. Henning Beck legt in zijn boek uit dat uit dat juist fouten maken goed voor je is: het stimuleert namelijk je creativiteit en verbetert je concentratie. Iets waar topsporters al jaren gebruik van maken om zichzelf te verbeteren. Fijn dat er nu ook neurologisch bewijs voor is!

PS. Vervang fouten eens voor het woord vergissing. Daarmee krijg veroordeel jij jezelf niet en neem je zelf de regie.

#zelfacceptatie #zelfregie #zelfzorg

De beste versie van ZELF?

Wil jij de beste versie van #ZELF worden? Doe dan mee met deze communicatieve uitspatting!

Ik zoek creatieve woordspelingen met ZELF. Waar staat ZELF volgens jou voor? Laat het mij weten en maak kans op je eigen kaartje met persoonlijke vermelding!

Rik Burgering ging jullie voor…

Insturen  kan door te reageren op dit bericht of laat iets achter via

#zegnouzelf #zelfspot #zelfverkenning

Falen? Doe-het-Zelf

We vinden falen een vies woord. We vinden fouten maken fout.

Ik vind het fout om niet te falen! 

Nieuwe vaardigheden kun je alleen maar onder de knie krijgen door te oefenen. Heb daarbij geduld met jezelf en geef aandacht aan wat wél lukt!

We vergeten namelijk wel eens dat dat we alleen iets kunnen leren als we het vaak herhalen en dus vaak falen of fouten maken. Kijk eens naar hoe kinderen dat doen. Die onvermoeibaar 100 keer dezelfde handeling uitvoeren, omdat ze iets willen kunnen.  Dat gaat niet foutloos. En dan zo trots zijn omdat ze kunnen fietsen.  

Waarom verwachten we van onszelf dat alles in één keer perfect gaat? Waarom verwachten we dat we werken aan zelfontwikkeling, zonder te oefenen?

Tip. Verander eens het woordje fout of falen voor vergissing. “Ik heb een vergissing gemaakt”. Dit klinkt al zoveel vriendelijker naar jezelf en wordt door anderen gewaardeerd! Probeer het eens!

#zelfacceptatie #zelfcompassie #zelfregie  #zelfinzicht