Het leven wordt leuker als je zelf keuzes maakt.

Herken je dit? Je bent aan het werk en weet dat je veel moet doen! En ondertussen zit je op social media, begin je met eenvoudige klusjes of begin je aan je mail.  Of je kletst nog even bij  met je collega. Voor je het weet is het einde van de dag  hoor jij jezelf denken: “Ik moest eigenlijk nog…..”. En dat was het belangrijkste wat die dag moest gebeuren. Conclusie: Schuldgevoel en als je pech hebt stress.

Dit is een voorbeeld van eenvoudigweg afleiding zoeken, omdat we willen ontspannen in alle drukte of het gevoel willen hebben dat we er rustig in komen. Alleen bereik je er niet veel mee. Want je bent (meestal onbewust) aan het uitstellen.  Daarbij helpt het ook niet meer dat de breinen achter social media hun best doet om ons te lokken én de “aandachtspier” in ons brein verslapt, omdat we zoveel tegelijk willen doen. 

Op het moment dat we zeggen dat we iets anders moeten doen zit er een verschil in wat we verwachten van onszelf en wat we daadwerkelijk doen. De oplossing is kiezen.  Je kan best even tussendoor je social media doen, maar kies er dan bewust voor en (heel belangrijk!) geniet er dan ook van als een ontspannen activiteit. Óf zeg tegen jezelf: “NU ga ik aan de slag, ik zet een wekker en maak iets af”.

Hoe zou het voor jou zijn als je vaker zegt dat je ergens voor kiest?Bijvoorbeeld: “Ik kies ervoor om de vergadering niet bij te wonen om iets af te maken”. Of ik kies ervoor om deze ochtend niet telefonisch bereikbaar te zijn, zodat ik mij goed kan concentreren.  Mag jij van jezelf kiezen? Of ga je mee met wat jij van jezelf verwacht en van jou wordt verwacht?

Het verschil zit in de bewuste keuze die we maken!

Door te beseffen dat we zelf invloed hebben en zelf kunnen kiezen wordt ons leven veel leuker en zie je overal keuzemogelijkheden in plaats van dingen die nog moeten gebeuren.

#zelfcontrole #zelfbewust-zijn #zelfsturing #zelfregie #zelfinzicht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.