Ben jij baas in eigen loopbaan?

Het is tegenwoordig meer dan ooit een must om proactief, wendbaar en vitaal te zijn om aan het werk te blijven. De vijf kernvragen van coachees waren jarenlang: wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik, waar wil ik heen, waar word ik blij van? Nu worden deze vragen aangevuld met: hoe blijf ik blij en succesvol aan het werk tot mijn pensioen? Deze tijd vraagt om wendbaar werken. Wat is daarvoor nodig? Een offensieve houding in plaats van een defensieve. Ageren in plaats van reageren. Niet lijden, maar leiden. Kortom: zelf de regie pakken. #zelfregie #zelfbepaling #zelfverrijking #zelfactualisatie #zelfontplooiing

Meer lezen? Viktor Steijger, Erik Steijger & Stephen Steijger (2019). Wendbaar werken: Coachen bij vitaliteit en werkgeluk. Amsterdam: Boom.
Bron tekst: Loopbaan-visie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.