Verander je leven, begin bij de ochtend

Meer genieten, gezonder leven of sporten in de ochtend. Als je wilt veranderen pas je nieuwe gewoonten dan in je ochtendritme. Maak het een ‘Tiny Habit’ die je inpast in je leven. In de ochtend maken we meer stresshormonen aan waardoor nieuw gedrag beter beklijft. Dus begin de dag goed. Sta eerder op om te lezen in plaats van meteen op je telefoon te kijken óf ontbijt aan tafel in plaats van onderweg. Pak even je rust tussen afspraken door. Hoe? Nou zo. Stap 1: Bedenk een Routine (R), Stap 2: Welke Gedragsverandering (G) wil je doorvoeren? Stap 3: Maak een koppeling tussen de Routine en de Gedragsverandering. Tadaaaaa daar is je Tiny Habit (TH). Makkelijk vol te houden en groot resultaat.

Bijvoorbeeld

Routine = tanden poetsen, Gedragsverandering = 5 dingen bedenken waar je dankbaar voor bent (wens = meer positief denken). Tiny Habit: Als ik mijn tanden poets bedenk ik altijd 5 dingen waar ik dankbaar voor ben.

Routine = wekker gaat, Gedragsverandering = ik doe een ademhalingsoefening van 1 minuut (wens = meer ontspannen opstaan). Tiny Habit: De wekker gaat en doe een ademhalingsoefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.