Waardering belangrijker dan geld

Medewerkers voelen zich meer gewaardeerd op de werkvloer als ze aandacht of een compliment krijgen van hun leidinggevende. En dat telt zwaarder dan een financiële beloning. Luisteren naar hun mening (56%), complimenten geven (54%) ten opzichte van een promotie (10%) of bonus (13,4%). En wist je dat dit bij twintigers en dertigers nog veel belangrijker is? Daar waar vijftig& zestigplussers een 7,8 scoren op waarderingsgevoel op de werkvloer, scoren dertigers een 6,8. Zijn het zeikerds die millenials? Zou kunnen….

Maar realiseer je dan goed dat deze doelgroep wél is opgevoed door deze groep vijftigers en zestigers. En dat zij altijd hebben gehoord én geleerd dat je keuzes hebt, je kansen moet pakken, je mening er toe doet én dat je gezien mag worden.

De twintigers en dertigers staan open om over zichzelf te leren. Ze vinden sommige zaken spannend en willen het graag goed (ownee… perfect) doen. Maar! Ze zijn niet vies van begeleiding of coaching. Ze willen graag over zichzelf leren. Ze werken keihard en willen zinvol werk doen. Dus wat wil je nog meer?

Kortom, als je op de juiste manier met ze om weet te gaan, brengen ze je organisatie naar een hoger niveau. Het zijn dus spannende jaren voor een werkgever als je niet in deze groep investeert. Omdat zij straks de grootste groep medewerkers zijn in jouw organisatie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.