In mijn coachgesprekken hoor ik steeds vaker dat mensen doodop zijn van voortdurend online aanwezig zijn. Omdat zij van vergadering naar vergadering hoppen (zonder pauze). Ondertussen proberen te werken aan 6 dingen tegelijkertijd op 3 verschillende apparaten. Met als gevolg: geen rust, geen focus, geen aandacht, voortdurend afleiding en frustratie all over the place. Wil je ook niet meer gevangen zitten in een groepsgesprek? Pak het #zelf anders aan
Eigenlijk zou ik…..
Zoveel mensen zoveel wensen. De 20-ers en 30-ers van nu hoor ik voortdurend zeggen. Eigenlijk zou ik (meer)…. willen. Meer tijd voor dit of dat. Meer lezen, minder Netflisen, meer sporten, meer (of minder) vrienden zien, een hobby moeten hebben, mijzelf (nu echt!) ontwikkelen, uitzoeken wat mijn droombaan is, relaxter zijn, op tijd naar bed gaan, minder koffie drinken etcetc. Renske de Greef (een van mijn favoriete strippers, :)) weet dat, zoals hieronder, zo vaak zo goed te vatten. Maar hoe zet je die wensen of wat je écht wilt nou om in actie? Want vaak wil je het wel maar is er ook altijd een ja-maar. Die noem ik de innerlijke saboteur. Iemand in jezelf die hindert of die teveel rekening houdt met belangen van anderen (partner, verwachtingen vrienden, collega’s etc). Ik breng die samen met jou in kaart en bekijk van alle kanten wat je nodig hebt om het wel #zelf te doen. Want uiteindelijk ben je zelf de oplossing.
thema gerichte intervisie
Op dit moment zit ik met veel plezier een thema gerichte intervisie bijeenkomst voor te bereiden. Een van de leukste dingen aan mijn werk is dat ik zelf direct invloed heb op de werkvormen en de invulling van een programma. Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik voor een hulpverleningsorganisatie een programma kan maken voor een soort van intervisie/teamontwikkeling met oa als thema: Perfectionisme: “Hoe hoog leg jij de lat?”. Een thema wat door de organisatie wordt herkent onder twintigers en dertigers en welke niet als effectief of productief wordt beschouwd. En teamleden versterken elkaar daar soms ook in. Achter perfectionisme gaat een hoop schuil. Het is een een redmiddel voor het verzachten van nare emoties. Een innerlijke kritische stem die ervoor zorgt dat je verstart en/of veel tijd verliest door zaken uit te stellen. Het komt voort uit de zoektocht naar bevestiging, het willen krijgen van erkenning of misschien wel het moeilijk vinden om onzekerheden te verdragen. Zodra je dit weet kan je ermee aan de slag en achter komen wat voor jou wel werkt. En hoe leuk om dat met je team te doen? Effectief, efficiënt én leuk. Samen leren houdt je scherp, ook als de coach weg is.