thema gerichte intervisie

Op dit moment zit ik met veel plezier een thema gerichte intervisie bijeenkomst voor te bereiden. Een van de leukste dingen aan mijn werk is dat ik zelf direct invloed heb op de werkvormen en de invulling van een programma. Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik voor een hulpverleningsorganisatie een programma kan maken voor een soort van intervisie/teamontwikkeling met oa als thema: Perfectionisme: “Hoe hoog leg jij de lat?”. Een thema wat door de organisatie wordt herkent onder twintigers en dertigers en welke niet als effectief of productief wordt beschouwd. En teamleden versterken elkaar daar soms ook in. Achter perfectionisme gaat een hoop schuil. Het is een een redmiddel voor het verzachten van nare emoties. Een innerlijke kritische stem die ervoor zorgt dat je verstart en/of veel tijd verliest door zaken uit te stellen. Het komt voort uit de zoektocht naar bevestiging, het willen krijgen van erkenning of misschien wel het moeilijk vinden om onzekerheden te verdragen. Zodra je dit weet kan je ermee aan de slag en achter komen wat voor jou wel werkt. En hoe leuk om dat met je team te doen? Effectief, efficiënt én leuk. Samen leren houdt je scherp, ook als de coach weg is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.