Veel moeten en weinig zelf kunnen bepalen is niet zo’n gunstige combinatie.

Steeds meer werknemers kampen met burn-outklachten. Opvallend is dat de 7,2 miljoen werknemers in vaste dienst vaker kampen met burn-outklachten dan de 1,1 miljoen flexkrachten, hoewel voor die tweede groep de arbeidsomstandigheden vaak slechter zijn.

“Mensen met een vast contract zitten vaak langer in een situatie waarin ze hard moeten werken, zonder dat ze daar iets over te zeggen hebben”, zegt Hooftman daarover in het NOS Radio 1 Journaal. “En als je langdurig in zo’n situatie zit, is de kans groter dat je klachten ontwikkelt. Veel moeten en weinig zelf kunnen bepalen is niet zo’n gunstige combinatie.”

Volgens TNO zijn er twee belangrijke oorzaken voor de stijging van het aantal burn-outklachten. Allereerst ervaren mensen minder vrijheid als ze aan het werk zijn. Ten tweede wordt er meer van ze gevraagd. Die twee zaken verhogen de de werkstress en -druk, aldus TNO. Lees hier het hele artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.