Dit doe ik nu anders.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik als ondernemer zaken aanpak in een hectische wereld met een gezin, veel opdrachtgevers en afspraken. Nou hierbij mijn top 10.

  1. Ik neem de tijd om wakker te worden, pas na het ontbijt kijk ik op mijn telefoon. Die is dus beneden én niet in mijn bed. En ja ik heb dus een wekker.
  2. Ik begin met werken aan de meest stomme/lange of de geen-zin-in-maar-het-moet-nu-echt-gebeuren klus, pas daarna doe ik mijn mail en andere taken.
  3. Ik drink alleen goede koffie.
  4. Mijn e-mail is niet mijn to-do lijst maar een communicatiemiddel.
  5. Ik gebruik geen to-do lijstjes, maar een boekje waar ik zaken opschrijf. Soms komt dat af en soms neem ik dat mee. En dat is ook oké.
  6. Als ik even alleen ben (bijvoorbeeld als mijn visite naar het toilet is of sta te wachten bij de kassa) pak ik juist niet mijn telefoon en ben ik even helemaal stil.
  7. Wat ik niet meer gebruik, kapot is of aan stoor doe ik weg. Of geef ik weg.
  8. Ik heb aandacht voor de mensen met wie ik contact heb. Het helpt mij om mijn telefoon expres niet mee te nemen of hem in mijn tas te laten (zeker tijdens vergaderingen of afspraken). Als ik vrij ben, ben ik vrij 🙂
  9. Ik loop of fiets zoveel mogelijk tussen mijn afspraken. En vaak een andere route dan de standaard optie of de snelste optie.
  10. Voor het slapen gaan lig ik even in het donker en probeer (!) ik te denken aan helemaal niets of ik doe een ontspanningsoefening.

Wat helpt jou in deze hectische wereld? Heb je nog goede tips voor mij? Dit is een lijstje die ik nu ongeveer 10 jaar geleden ben begonnen en ieder jaar komt er iets bij. Niet een voornemen maar een ’tiny habit’ die ik wil veranderen en wil oefenen om dit een vaste gewoonte te laten worden. Net als tanden poetsen. Doe jij mee?

Ezelsbruggetje nodig om van een verandering een gewoonte te maken? Gebruik de mantra is: Nadat ik (noem hier je bestaande routine, iets wat je al deed) ga ik (de Tiny Habit, kleine gewoonte) doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.