Wees Zelf Made

Wat doe je als je omgeving op het moment dat je volop in ontwikkeling bent en een eigen weg wilt gaan volgen, een sterke, andere mening heeft? Op zo’n moment is de kans groot dat mensen eerder negatief, kritisch dan positief reageren: ‘Doe maar gewoon’, ‘weet je dat wel zeker?’, ‘Kan je dat wel?’, ‘Wie denk je wel dat je bent?’

Onze eigen verandering roept vaak weerstand op bij anderen. Dit komt voort uit hun eigen onzekerheid, hun angsten of eerder vervelende ervaringen van een ander. De kritiek komt dan ineens van buitenaf. Hoe kunnen we dan naar onszelf blijven luisteren en onze eigen weg volgen?

Het antwoord is: Wees Zelf made. Blijf trouw aan jezelf. Aan je eigen waarden. Aan je eigen toekomstbeeld. Aan je eigen kunnen en zelfvertrouwen.

Een van mijn meest gestelde vragen aan mijn coachees is: ‘Wat wil je zelf?’ En dat werkt! #zelfmade #zelfregie #zelfontwikkeling #zelfactualisatie #watwiljezelf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.