Zon, Zee, Zelf

Afgelopen weken was ik ‘even’ 3 weken offline. Op reis met mijn gezin in Marokko. Telefoon uit en gaan. Even losgekoppeld van dingen die allemaal moeten. Of zoals management Guru Covey zou zeggen in eigenschap nummer 7: “De zaag scherp houden”. Dit zorgt voor balans, focus, discipline en persoonlijke groei.

Mocht je nog niet helemaal zonder telefoon op vakantie kunnen dan heb ik een aantal laagdrempelige praktische tips je wel helpen. Wil je weten hoe ik dat doe? Hieronder mijn tips.

  1. Verander je profielfoto op Whatsapp dat je offline bent
  2. Gooi al je Social Media (tijdelijk) van je telefoon af zodat je ook niet in de verleiding komt
  3. Notificaties zet je makkelijk uit (tip voor altijd) en schermen op grijs of twilight modus
  4. Er is een offline app die jou je je medereizigers informeert als de ander online is geweest. Mooie stok achter de deur als het toch niet zelf lukt.
  5. Zet je telefoon op vliegtuig modus zodat je eventueel wel foto’s kan maken maar niet voortdurend meldingen ziet. Of koop een mooie camera en zet hem helemaal uit.
  6. Informeer je werk en zakenpartners tijdig van te voren dat je even van de radar bent.
  7. Maak afspraken met je directe omgeving (ouders, opa’s oma’s, buren etc) over je bereikbaarheid in case of emergency. En stuur vakantie kaartjes.
  8. Download je routes vooraf of regel offline navigatie en kijk eens een keer niet op tripadvisor top 10 dingen te doen maar laat je ter plekke verrassen.
  9. Koop een reiswekker zodat als je een keer tijd op hoeft je telefoon niet eens nodig hebt en niet direct in de verleiding komt.
  10. Geniet van de rust, van de momenten in het ‘nu’ en de zeeën van tijd die je over hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.