Alice in Wonderland

Alice kwam bij een tweesprong. ‘Welke kant moet ik op?’ vroeg ze. ‘Waar wil je naar toe?’ informeerde de Kat. ‘Dat weet ik niet,’ antwoordde Alice. ‘In dat geval, ‘zei de Kat ‘maakt het niet uit.’ (Alice in Wonderland – Lewis Caroll) .

Maakt het uit als je niet weet waar je naar toe wilt? Nee. Want soms is het heerlijk om gewoon te doen wat op je pad komt. Om te dwalen en tijd te besteden aan zogenaamd niets. Totdat je ‘moet’ kiezen omdat de situatie daarom vraagt. Dat is die beruchte tweestrijd die je soms ervaart. Bijvoorbeeld doordat je werk inhoudelijk verandert, je baan stopt, je ontevreden bent over je werk, je privé meer aandacht vraagt of iets uit balans is. Dan kan het je hinderen in je leven. En hoe weet je dan wat de juiste weg is? Wat jouw juiste weg is?

Sta jij wel eens op die tweesprong? Dat je soms denkt ik wil die ene kant op en soms denkt ik wil die andere kant op? En blijf je dan wachten tot je het weet? Of ga je zelf stappen zetten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.