Vergroot je zelfvertrouwen

Voor elke stap in je ontwikkeling is zelfvertrouwen nodig. Hoe doe je dat nou? Deze 6 stappen gaan je helpen.

  1. Geef toe aan je onzekerheid. Het is nu eenmaal onderdeel van mens-zijn. Besef dus dat je niet onzeker bent. Maar dat jij je onzeker voelt en dat dit bij sommige situaties meer naar voren komt.
  2. Leer jezelf accepteren. Met al je mooie en minder mooie kanten ben je nog steeds een mooi mens. Net als ieder ander mens die dat ook van zichzelf erkent. Dan accepteer je niet een deel van jezelf maar wie je bent.
  3. Vergis jezelf. Vergissingen horen erbij. Noem het een vergissing en geen fouten. Een vergissingen is een onderdeel van jezelf ontwikkelen en groeien. Ze horen erbij en komen bij iedereen voor. Juist als je iets nieuws uit probeert.
  4. Ontdek wat je écht wilt! Stel een doel. Een doel geeft je houvast en vertrouwen. Als je voor een dilemma komt te staan vraag je dan af: ‘hoe kan ik dit positief gebruiken om mijn doel te bereiken?’
  5. Denk terug aan succesvolle momenten. Dan komt het gevoel van zelfvertrouwen weer boven. Het gaat erom dat je beseft dat je meer kunt dan je soms denkt en dat je dit in het verleden hebt laten zien.
  6. Heb moed. Zelfvertrouwen vraagt moed. Moed om de onzekerheid aan te gaan, om de comfortzone te verlaten en niet altijd te weten wat er volgt. Moed is soms ook zeggen dat je het niet weet. En dan komt er uit onverwachte hoek ineens hulp, een antwoord of een oplossing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.