De kracht van niksen…

De kracht van ‘niksen’. Volgens de Volkskrant een nieuwe trend die we binnenkort (hopelijk) overal gaan zien! Het Nederlandse begrip ‘niksen’ is een nieuwe Noord-Europese trend om een gestrest leven tegen te gaan. ‘Niksen’ kan zo simpel zijn als gewoon wat rondhangen, om je heen kijken of naar muziek luisteren’. Eén voorwaarde: Je moet het doen zonder concreet doel én dus niet om iets te bereiken of om (stiekem toch) productief te zijn. En dat vergt oefening. Kortom vaker doen. Het begint met zelfacceptatie dat je soms een beetje lui mag zijn. Lui is al snel negatief. Niksen brengt iets positief. Dan komt de ‘niks actie’. Denk aan (doelloos en prestatieloos) wandelen (of eigenlijk verdwalen) is een mooi voorbeeld van ‘niksen’. Hoe lukt het jou om (zonder schuldgevoel) lekker te ‘niksen’?

Meer lezen over dit artikel en over niksen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.