Doe het Zelf

Zelfcoaching is hot. Zelfhulpboeken liggen voor het oprapen. Overal kan je lezen hoe je het werkende leven leuker, succesvoller, sneller, rustiger kan laten verlopen. Maar soms vergeten we dit planmatig aan te pakken. Of ook daadwerkelijk te doen. Deze vier eenvoudige stappen kunnen je daarbij helpen. Net als in de bouwmarkt. Doe je het zelf.

Stap 1. Waaraan wil ik iets veranderen? Wat is de reden dat ik daaraan iets wil veranderen?
Stap 2.
 Wat wil ik bereiken? Wat levert het me op als ik dat bereikt heb?
Stap 3. Wanneer was de situatie al eens een beetje zoals ik zou willen dat die wordt? Wat deed ik toen anders? Hoe kreeg ik dat toen voor elkaar?
Stap 4. Op welke ideeën brengt me dit voor een klein stapje in de goede richting?

Lukt het niet helemaal zelf? Niet getreurd. Deel het met iemand en creëer je eigen hulplijn. #dezelfcoach #zelfcoaching #zelfregie #zelfontplooiing #zelfontwikkeling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.