Dromen

Twintigers en dertigers. Ze hebben veel dromen en ambities. Ze (denken te) weten wat ze willen. Zij zijn hun hele leven al gewend om (net als in een videospel) constant feedback te krijgen. En horen dat als ze hard werken, het gaat lukken. Ze willen hun dromen waar maken. Maar niet alle organisaties sluiten daar (nog) op aan. In de praktijk lopen dus veel jonge medewerkers aan tegen ‘het systeem’. Dit frustreert. Dus worden ze ontevreden, ongelukkig en verliezen ze hun werkplezier met als gevolg meer ziekteverzuim, productiviteitsverlies & kwaliteitsverlies. De opmerking ‘waar doe ik het voor’ komt dan langs. De goede mensen vertrekken. De rest blijft. Benut als organisatie de kracht van deze medewerkers door open te staan voor hun dromen en hun aanpak. Laat niet het systeem centraal staan maar de energie die ze meebrengen. Geef ze weer de regie (terug) over hun eigen dromen. Begeleid hen of laat hen begeleiden. Als je ze deze ruimte geeft en laat leren over zichzelf zijn ze tot ongekende prestaties in staat. Win win dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.