Manage je aandacht, niet je tijd

Gisteren weer een training aandachtsmanagement mogen verzorgen. Een van de oefeningen was om te ervaren welke invloed onze telefoon (en e-mail) heeft op onze werkdruk, focus én flow. Om deze reden leverden de deelnemers de telefoon gedurende de training in en hielden zelf bij hoe vaak ze eraan dachten en wat dit met hen deed in een GGGGG-schema. Leuk om zelf ook eens als experiment met je afdeling of team te doen!

Onderzoek toont aan dat 44% van de onderbrekingen van een taak door onszelf wordt geïnitieerd. Mobiele telefoons spelen hierin een grote rol. Daarnaast zorgt multitasking voor een energieverlies van gemiddeld 40%. Probeer dus je taken één voor één af te werken en het schakelen tussen taken te voorkomen. Maar hoe doe je dat nou?

Ben je snel afgeleid en druk in je hoofd? Heb je het gevoel dat hoe hard je ook werkt je de hoeveelheid werk nooit minder wordt? Dat je wordt geleefd door je to-do lijst of je mail? Misschien is dan aandachtsmanagement iets voor jou. “Work smarter, not harder” wordt jouw nieuwe motto na het volgen van deze workshop. We doen oefeningen en je krijgt veel praktische tips zodat je vanaf nu nooit meer druk wilt of kunt zijn en je kan focussen op wat écht belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.