De kracht van zelfcompassie

Zelfcompassie heeft een suf imago. Het klinkt (voor sommigen) alsof je alleen van je zelf houdt, egoïstisch bent, perfect of beter dan anderen moet zijn. Maar wist je dat er veel wetenschappelijk bewijs is naar de effecten van zelfcompassie? Zelfcompassie helpt de afweerreactie te verminderen bij stress. Als de eerste stressrespons (vechten-vluchten-bevriezen) wordt geactiveerd door een bedreiging van ons Zelfconcept, zijn we geneigd om tegen onszelf te keren in drie vormen van reacties: We vechten tegen onszelf (zelfkritiek), we vluchten van anderen (afzondering) of we bevriezen (piekeren). Deze drie reacties zijn precies het tegenover gestelde van de drie onderdelen van zelfcompassie, namelijk: aardig zijn voor je zelf, gedeelde menselijkheid (ik ben niet de enige) en mindfullness. #zelfcompassie #zelfzorg #zelfontspanning #zelfregie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.