Dare to be different

We denken bij ruzies, conflicten, botsingen tussen mensen dat we tegen elkaar moeten strijden. Maar middels de methode ‘Deep Democracy’ leer je hoe je door samen te strijden voor de hoogst haalbare oplossing het potentieel van een groep, een team of organisatie pas écht te benutten. Tegenstellingen worden namelijk gezien als een creatief proces.

De wijsheid van de minderheid (denk aan de dwarskijker, de dromer, de waarschuwer in teams) biedt juist kans op groei, verbetering en de oplossing van problemen én mag daarom niet ongehoord blijven. Weerstand is gewoon een andere mening, een teken dat een stem nog niet is gehoord, aldus Jitske Kramer. Bij de Deep Democracy aanpak geef je óók ruimte aan deze stem.

Vandaar dag 2 van Level 1 van de opleiding bij Human Dimensions (van Jitske Kramer en de grondlegger van Deep Democracy in Nederland). Meer weten over Deep Democracy? Klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.