Aanspreken? Gewoon doen!

We hebben het regelmatig met elkaar over dat we meer feedback willen geven. Én dat er meer een aanspreekcultuur komt in organisaties. En tegelijkertijd vinden het onwijs spannend, moeilijk en doen we het niet. Elkaar aanspreken, hoe doe je dat nou? We denken namelijk allemaal dat we dat al op de juiste wijze doen. Maar niets is minder waar! Want hoe vaak geef jij eerste en compliment voordat je iemand iets mee wilt geven? En ontvang je die dan ook? Stort je ineen keer alle kritiek over iemand uit of doe je dat gedoseerd? Hoe vaak vraag je zelf eigenlijk door als iemand je ongevraagd iets mee geeft of maak je er concrete afspraken over? En moet je alle feedback ook écht aannemen of mag je vriendelijk bedanken? Allemaal vragen die deze week langs kwamen in de twee trainingen die ik mocht verzorgen over feedback geven & ontvangen. We hebben veel concrete oefeningen gedaan. Dat was een beetje vreemd, maar wél lekker! En wat blijkt. Oefening baart kunst. #zelfinzicht #zelfkennis #zelfwaardering #zelfreflectie #zel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.