Je kunt niet alles zelf

Ken je dat gevoel dat je hard aan het bewijzen bent dat je zelf de oplossing hebt op dat ene specifieke probleem. Of dat je vindt van jezelf dat je zonder hulp een goede zakelijk brief/rapport/verslag moet kunnen schrijven. Of dat je een ingewikkeld gesprek best alleen kunt voeren? Omdat je vindt (van jezelf!) dat je dat toch moet kunnen…. Dus worstelen we met woorden, stoppen we veel tijd in tekst, ben je uren gesprekken aan het voeren met jezelf in je hoofd. Slaap je weer slecht…. Wat een energielek.

De oplossing. Laat je helpen. Je kunt niet alles zelf. En het mooie is. Het hoeft ook niet. Vraag maar aan de ‘baas’. Wat mijn coachees vaak helpt is dat ik vraag welke voldoening hij/zij zelf haalt uit een ander helpen (coaching is niet voor niets een populair beroep). Want wist je dat bijna alle mensen voldoening halen uit hun werk (en leven!) wanneer ze iets kunnen betekenen voor anderen? Hoe druk de ander ook lijkt. Want die ander wil ook wel eens geholpen worden. En misschien ben jij dan die persoon…. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.