Actief afwachten is ook oké

Niet meten iets doen, maar even afwachten. Kijken wat er gebeurt. We doen het weinig. Onze maatschappij is gericht op voortdurende actie. De wereld wordt gedomineerd door aanpakkers. Doen, veranderen, vernieuwen. En dat zie je nu in het Corona tijdperk waarin iedereen als een gek in de transitie naar digitalisering, thuiswerken en kansen pakken. Wat er ook gebeurd….The show must go on. Dit komt doordat als we de impuls krijgen om te handelen we dit ook vaak meteen doen. Bliksemsnel reageren was in het verre verleden belangrijk om te overleven. Alleen is deze impuls is gebaseerd op emotie. Zeker in onoverzichtelijke situaties. Maar de vraag is. Is dat de beste zet? Als je verdwaald bent is uiteindelijk ook de beste strategie om ergens te blijven staan, na te denken om je kansen op vindbaarheid te vergroten. In plaats van in de paniek modus je krachten verspillen. Voorkom je dat je de verkeerde kant op loopt en dat je water voorraad op raakt. Bespaar je krachten. Kortom. Ga actief afwachten. Niet passief zitten Netflixen of jezelf verdoven met eten en drinken. Maar ook niet super actief achter iedereen aanhollen als je niet weet waarom (tenzij je dat wilt). Focus niet op het probleem of de oplossing. Bedenk eerst wat wil ik zelf. En dan. Hoe ga ik dat doen. Succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.