Be positive

Een positieve kijk op de wereld stimuleert ons om met een open houding, veel energie en het nodige werkplezier. Er zijn 3 belangrijke elementen die veel invloed hebben op ons zelf en of we een positief, negatief of neutraal gevoel hebben. Deze drie elementen zijn:

  1. focus
  2. fysieke houding
  3. taalgebruik

Bij elk moment in ons leven mogen we kiezen waar we onze aandacht en tijd aan besteden. Onze hersenen zijn geneigd om je hier van weg te houden en te focussen op het negatieve of zaken waar je bang voor bent. We vallen terug op ingesleten patronen. In tijden van crisis raken we onze focus kwijt. Vandaar dat je nu soms meer wankel voelt. Kies dan op welke kleine actie jij je aandacht op wilt richten. En doe dat meteen (Meer bewegen wordt bijv een lunch wandeling, meer rust wordt dan 1 ontspanningsoefening doen, zelfontwikkeling wordt een boek lezen, quality time met …)

Onze fysieke houding heeft invloed op ons gevoel. Als je verdrietig, bang of teleurgesteld voelt maak jij je klein, praat je zachter en adem je oppervlakkiger. Onze emoties worden dus bepaald door onze houding en de beweging van ons lichaam. Wandelen, sporten, rekken, streken kunnen dus direct positief van invloed zijn op je gevoel. Dus verruil Netflix voor een wandeling, yoga of een sport.

Tot slot, taalgebruik. Positief taalgebruik straalt energie, vertrouwen en succes uit. Taal is niet alleen wat je hardop zegt, maar ook wat je denkt. Onze gedachten bepalen de emoties die we voelen. Gebruik pro actieve taal (ik mag werken ipv ik moet werken of ik ga deze opdracht afmaken ipv ik moet deze opdracht afmaken) en je verandert meteen je denken.

Succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.