Shinrin Yoku

Onlangs trakteerde ik mijzelf op een personeelsuitje voor 1 persoon op een Shinrin Yoku wandeling. Een wat….? Je weet wel. Shinrin Yoku. Ook wel natuurtherapie, bosbaden of boscoaching genoemd. Mensen die mij kennen weten dat ik graag uit mijn comfortzone ga en graag iets nieuws probeer. De avonturier in mij kan dan lekker los. Ieder jaar wil ik mijzelf uitdagen met iets wat ik nog niet kan, begrijp of heb gedaan. Vroeger zocht ik dat vooral in de actieve uitdagingen (Kilimanjaro beklimmen, naar Santiago fietsen of de Nijmeegse vierdaagse lopen) inmiddels meer op wat ander level (meditatie challenges en zoals nu Shinrin Yoku).

Dat de natuur rust geeft, kalmeert en mensen weer ruimte en lucht geeft wisten we al. Dat daar nu ook wetenschappelijk bewijs voor is, is fijn (want dan zijn we geen groene freaks). Tijdens deze (vertragende) wandeling ben je volkomen in het hier en nu. Je komt (eindelijk!) uit je hoofd en je waardeert het weer om enkel te luisteren. Welke naam je het ook geeft. Het is heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.