Help ze de weg te vinden

Veel jong professionals die ik spreek zeggen allen dat het zo ingewikkeld is om te starten aan een baan in Corona-tijd. De organisatie, de cultuur, de collega’s, je leidinggevende en het werk te leren kennen vanuit huis is écht ingewikkeld.

Hoe werken de ongeschreven regels precies? Hoe kom je daarachter? Is het gebruikelijk om zomaar te bellen of je ‘online vinger’ op te steken om (vervolgens weer online) mee te lopen als je weet dat iedereen aan het overleven is? Hoe maak je ruimte voor jezelf? Hoe word je zichtbaar en geen lastpost? Hoe zorg je goed voor jezelf én kan je toch laten zien dat je van waarde bent? Allemaal vragen die dagelijks langskomen.

Ik citeer Japke-d met een punt uit haar treffende artikel: De coronacrisis is prima te doen voor wie zijn of haar leven op orde heeft. Voor nieuwe collega’s die moeten thuiswerken is het een rottijd. Help ze de weg te vinden.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/10/help-je-jonge-en-nieuwe-collegas-in-deze-crisis-a4019522

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.