Alle ballen verzamelen!

Bijna heel Nederland zit vastgehaakt aan de gedachte dat een kerst geen kerst is zonder een tafel vol eten en dierbaren. Deze gedachte zorgt voor onrustig, angst, onzekerheid en het meest confronterende eenzaamheid. En dit willen we niet voelen. Want stel je eens voor….. Dus wat doen mensen dan. We gaan de controle weer terug proberen te pakken. We zijn massaal in discussie gegaan, in verzet en zijn aan het verantwoorden waarom iets wel/niet eerlijk is. We hebben dit toch verdiend met zijn allen? Zeker na het afgelopen jaar dat we al die ballen moesten hooghouden in het combineren van thuiswerken, kinderen, gezin, huisdieren etc? Door dit verzet wijken we af van wat we eigenlijk écht willen met kerst. En dat is voor iedereen anders. Dus. Pak #zelf weer de regie. Hang al die ballen die je het afgelopen jaar in de lucht heb gehouden in de boom. Ga zitten en ontspan! Bedenk #zelf wat jouw kerst weer kerstig maakt. En ga dat doen.

Wat mijn kerst echt kerstig maakt is aandacht hebben voor mijn dierbaren. Dat bekent bij mij: offline zijn én verbinding maken met mijn gezin en familie/vrienden. Verder gaan we wandelen, fietsen, oneindig veel spelletjes doen (en hopelijk winnen :)) en onze #zelfgemaakte knutsels rondbrengen of opsturen. Tot in het nieuwe jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.