Aandacht

Laatst vroeg een coachee mij toen we bezig waren met een oefening over wat écht belangrijk voor je is, wat zijn eigenlijk jouw waarden? Dus vroeg ik: “Raad maar”…. :).

Als je naar je waarden leeft is het voor de omgeving niet lastig om direct eruit te pikken wie jij bent en waar je voor staat. En dat geldt ook voor mij (nu hoop ik natuurlijk dat de mensen die dit lezen en mij kennen dit ook herkennen…..). Eén van mijn drijfveren én belangrijkste waarden is aandacht. Échte oprechte aandacht. Voor iets of iemand. Aandacht voor mijn omgeving, aandacht voor de mensen met wie én voor wie ik werk, aandacht voor mijn voorbereiding, aandacht voor het contact tijdens en tussen de sessies door. Aandacht zit niet alleen in mijn coaching verweven maar ook in het opmerken van zaken tijdens een training, bijeenkomst, teamcoaching (een frons, een wegkijker of draaier of iets bijzonders), of in de opvoeding van mijn kinderen (door helemaal met mijn aandacht bij hen te zijn als ik met hen ben), in de gesprekken met vrienden (door geen telefoon te gebruiken en te luisteren en vragen te stellen) of in de wijze waarop ik mijn leven inricht (geen twee dingen tegelijk doen). Kortom. Zonder aandacht ben ik niet mijzelf. Wat zijn jouw waarden? Drijfveren? Waar sta jij voor op? Ik hoor het graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.