Jouw verhaal

Verhalen over wie je bent maak jezelf. Je kan het verleden niet veranderen. Je vergissingen blijven soms herinnerd. Wat je is overkomen is je overkomen. De schaamte wordt soms minder maar soms niet. Je schuld(gevoel) wordt soms ingelost maar soms niet en waar je ook heen gaat, je neemt altijd jezelf mee. Maar wat als je die kant meeneemt waar je niet zo trots op bent? En wat betekent dit dan voor jouw keuzes in de toekomst? Durf je dingen dan wel?

Je leven wordt niet alleen beïnvloed door onze eigen geschiedenis maar ook door de verhalen die we onszelf over deze geschiedenis vertellen. Als onze verhalen ons verdrietig, eenzaam, machteloos maken, kunnen we misschien een beter verhaal creëren. Eentje met een heldendaad erin of een saaie neutrale afloop. Niet om de werkelijkheid te ontkennen maar om er leermomenten uit te halen en #zelf weer de regie te pakken. Kies dus je verhalen. Én vertel ze door aan andere mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.